Ecowash

EcoWash е водеща фирма в сферата на професионално екологично почистване на автомобилната индустрия и грижи в най-модерните практики и технологии. Продуктите, които използваме отговарят изцяло на „Proposition Калифорния 65″, което е в сила от 1986 г. за насърчаване на чиста питейна вода и токсични вещества. Потребителските продукти попаднали в почвата я отравят и в следствие предизвикват рак и вродени дефекти.

Ние се стремим постоянно да образоваме потребителите за отговорно и устойчиво автомобилно почистване и миене. Традиционните автомивки използват до 150 литра за измиването на 1 автомобил. Oттичането на използваната вода отравя подпочвените води, което води до глобално замърсяване. НИЕ използваме по-малко от 1 литър НЕзамърсяващ препарат.

Нашата фирма предлага специална линия „Earth-friendly“- запазваща природата почистващи препарати. Те са разработени от мощни съставки, извлечени от био-възобновяеми източници, като соя, царевица, палмово масло и други.

Ние предлагаме пълната гама препарати за безводно почистване на автомобили и автомобилни детайли. Функцията на нашия БЕЗводен продукт е бързо, безопасно и лесно почистване. Всички наши продукти са нетоксични, биоразградими и без фосфати. Целта ни е да запазим природните и водните ресурси. Едновременно пазим околната среда, здравето на човека и автомобила Ви от опасните битови замърсявания.

Прочети повече ...За EcoWash

eco

ECOWASH BULGARIA

Ecowash Bulgaria Waterless car wash is one of the most popular Earth-Friendly company in BG and EU.


Прочети повече

Franchise

franchise

Стани партньор

Ако сте предприемач на малък или среден бизнес, ако искате да използвате модерни и високоефективни продукти, присъединете се към ЕКО идеята EcoWash.


Прочети повече

Свободни позиции

11_med

Партньори за ПРАКТИКЕР

Присъединявайки се към нашето Еко семейство, Вие получавате пълна подкрепа и защита.


Прочети повече
Потреблението на вода расте по-бързо от световното население


Ще има ли достатъчно вода за всички, особено ако населението продължи да нараства, каквито са прогнозите, до 9 млрд. души до средата на века?

Воден риск – горещи точки

Над 1 млрд. души нямат достъп до чиста питейна вода, а над 2 млрд. живеят без подходяща канализация, което води до смъртта на 5 млн. души годишно, предимно деца, от пренасяни чрез замърсена вода болести, които могат да бъдат предотвратени, казва Ренър.

Едва 8% от запасите от сладка вода на планетата отиват за домашно потребление, докато около 70% се използват за напояване и 22% в индустрията, посочва Дженкинсън.

Сушите и недостатъчните валежи допринасят за т. нар. „воден риск“, заедно с наводненията и замърсяването.

Сред горещите точки с висок воден риск, отчетени от онлайн атласа на World Resources Institute’s Aqueduct, са басейнът Мъри-Дарлинг в Австралия, басейнът на река Колорадо в югозападните щати, басейнът Ориндж-Сенку, покриващ части от Южна Африка, Ботсуана и Намибия и цялата територия на Лесото, както и басейните на Яндзъ и Хуанхъ в Китай.

Това, което е необходимо, по думите на Дженкинсън, е интегрирано управление на водните ресурси, което взема предвид кой от каква вода се нуждае, както и къде и как да я използва най-ефективно.

„Водата бързо ще се превърне в ограничаващ фактор още по наше време“, споделя Ралф Ебъртс, изпълнителен вицепрезидент на Black & Veatch, инженерна компания за 2,3 млрд. долара, която проектира водни системи и развива дейност в над 100 страни.

Той посочва, че вижда „пренареждане на приоритетите“, за да се разрешат предизвикателствата с водата, породени от променящия се климат и растящата урбанизация.

Компанията на Ебъртс не е изключение. Недостигът на вода и водният натиск – за какъвто говорим, когато търсенето на вода надхвърля предлагането или лошото й качество ограничава употребата, вече са засегнали бизнеса, зависим от водата, и веригите на доставки в Русия, Китай и южните райони на САЩ.

Традиционните автомивки използват до 150 литра за измиването на 1 автомобил. Oттичането на използваната вода отравя подпочвените води, което води до глобално замърсяване. ЕКОУОШ използват по-малко от 1 литър НЕзамърсяващ препарат.

ЕКОУОШ предлага пълната гама препарати за безводно почистване на автомобили и автомобилни детайли. За повече информация: http://www.ecowash.bg

 

Прочети повече

Автомивките са вредни за гумите


1 Юли, 2011 12:54

http://fakti.bg/avto/5672-avtomivkite-sa-vredni-za-gumite

 

Твърдението доказаха експертите от DEKRA (германска организация за инспекция на превозни средства), които направиха един интересен експеримент. Става дума за това, че когато върху автомобилната гума се приложи водна струя под високо налягане, структурата и са разрушава изключително лесно и става опасна за водача и пасажерите.

По-конкретно, когато към колелото на автомобила се доближи пистолет от водоструйка и той е на по-малко от четири сантиметра от нея, са необходими само пет секунди за да се разрушат някои от основните слоеве на гумата. Специалистите от DEKRA наричат този ефект „силна ерозия на материята“.

Те обясняват поцеса така: Голямото хидравлично налягане води до загряване на каучука, вследствие на което по гумата се образуват мехурчета и язви, които сериозно нарушават цялостната и якост. След това, когато върху гумата бъде приложено по-високо натоварване от движение с висока скорост, например тези мехурчета се пукат, якостта на гумата отслабва и се разкъсват и т.нар. „конци“.

Според експертите от DEKRA явлението е много опасно и може да доведе до фатални последици. Те съветват шофьорите да бъдат изключително внимателни, когато мият автомобилите си и да не доближават водоструйката прекалено близко, колкото и изкаляни и мръсни да са техните гуми.

Ако подобни повреди бъдат забелязани, то те не подлежат на ремонт и гумата незабавно трябва да се смени. Препоръчителното миене на гуми с вода под високо налягане трябва да става от разстояние не по-малко от 20 сантиметра и струята да не се състредоточава в една точка.

Прочети повече

Матираните и пожълтели фарове крият огромен риск!


 

Потъмняването на пластмасовите фарове е всеобщ проблем за много автомобили. Загубата на светлина може да бъде над 40%, което

крие много рискове не само за вас, но и за останалите участници в движението. ЕКОУОШ България има решение на Вашия проблем.
ЕКОУОШ – Възстановяване на фарове (Премахва пожълтяването и матирането на фаровете) бързо и ефективно.
Друг сериозен проблем е, че много хора имат неизправни фарове (матирани и изгорели от слънцето фарове). Поради слабата светлина от матирани стъкла на фаровете шофьорите карат на дълги. Пътната полиция напомня, че глобата за неправилно използване на светлини е от 20 до 150 лв., ако това нарушение е довело до опасност от катастрофа. За това премахнете пожълтяването и матирането на фаровете си бързо и ефективно, чрез услугата на ЕКОУОШ.
Изправните светлини са важни. Особено през зимния период. Карането със светещи фарове намалява броя на жертвите от катастрофи. Това сочи статистиката на КАТ за последните 5 години, когато у нас действа задължителното шофиране с включени светлини от 1 ноември до 1 март, пише в. “Труд”.

307 души загиват средногодишно при пътни злополуки през четирите месеца на есенно-зимния сезон в България в периода 1990-2010 г. Средният брой на жертвите пада до 259 или с 15,5% в 5-годишния период след 1 ноември 2006 г., когато влиза в сила задължението да се кара на фарове. А 5,5% е отчетеното намаление на жертвите спрямо предишните 5 години – от 2001 до 2006 г.

„Запалете фаровете!“ Призивът е на КАТ към всички шофьори. Защото пътните полицаи са убедени – с пуснати светлини на автомобилите убитите при катастрофи намаляват.

Прочети повече

10-годишна история


БЕЗводното ЕКО почистване вече има 10-годишна история и стотици хиляди клиенти в над 60 държави по целия свят. Затова и ние използваме точно такива препарати. Те съдържат, полимери на водна основа, натурални сапуни и повърхностно активни вещества, които имат за цел да разграждат и изолират мръсотията при контакт с нея.
Продуктите на ECOWASH са ЕКОлогично чисти и БИОразградими. При почистването на мястото не остава отпадък и не се отравят подпочвените води.
Водата е едно от най-големите природни богатства. Много често не сме внимателни към използването на това благо. Дейността на човека замърсява сериозно водите и почвата… При нашата дейност спестяваме над 150 литра вода, които иначе се изразходват при миенето на автомобила.

Благодарим ви за доверието и лоялността.

Прочети повече

От къде идва замърсяването?


В големите градове въздухът съдържа твърди частици и вредни газове (така нареченото урбанистично замърсяване) което полепва и ако не бъде отстранено се натрупва по купето на автомобилите. То е изключително вредно за автомобила, защото разгражда много бързо защитния лак и причинява корозия. Допълнително НЕчистите ни улици съдържат разлини химични замърсители (особено зимния период, когато има и луга) които са реактивно вредни.
Колко често да мия колата си?
Има много статии и теми в автомобилни списания, сайтове и форуми, в които пише колко вредни са автомивките (безконтактното миене, четките и др.) За да не бъдете заблудени, ще ви обясним всичко. Ако карате стар автомобил (над 5г., което за България се води почти нов) безконтактното миене на автомобила не се препоръчва защото защитната функция на авто лака е намаляла. Може да бъде вредно само ако имате напукан лак или винилни покрития (рекламни надписи, спортни щтрихи и украси от авто фолиа и др.). Повечето автомивки използват качествени препарати и за това не трябва да се притеснявате. НО ние не даваме гаранция или препоръки за тях.
За да бъдете на 100% сигурни. ЗА ВАШЕТО СПОКОЙСТВИЕ, за запазване на авто лака и боята на вашия автомобил, за предпазване от полепване и задържане на опасни химикали, за UV защита и ослепителен блясък използвайте безвредните Еко продуктите на ECOWASH. Нашата фирма предлага специална линия „Earth-friendly” -Запазваща природата почистващи препарати. Те са разработени от мощни съставки, извлечени от био-възобновяеми източници, които са напълно безопасни за покритието на всички повърхности, и дори за вашата кожа.
Ние предлагаме пълната гама препарати за безводно почистване на автомобили и автомобилни детайли. Функцията на нашия БЕЗводен продукт е бързо, безопасно и лесно почистване. Всички наши продукти са нетоксични, биоразградими и без фосфати. Целта ни е да запазим природните и водните ресурси. Едновременно пазим околната среда, здравето на човека и автомобила ви от опасните битови замърсявания.

Прочети повече

Нова ЕКО инициатива от Екоуош


 

ЕКОУОШ България пое поредната ЕКО инициатива- да информира и образова хората за отговорно и устойчиво поведение и развитие не само в автомобилно почистване и миене.

Знаете ли, че:

-          Ако имате развален кран или теч, ще изразховате стотици литри вода. Ако недобре затворено кранче на чешма оставим да тече с 1 капка в секунда, това ще изразходва 1200 литра вода за година.

 

-           Ниския клас миални машини изразходват много вода и ток. За 1 пускане на миалната машина изразходват 100 литра вода

 

-           Вземането на душ, вместо вана, спестява седмично вода, достатъчна за 1000 чаши кафе

 

-           1/3 от изразходваната вода в домакинството отива в тоалетната.

 

-           25% от изразходваната енергия в домакинството отива за загряване на вода в кухнята и банята

 

-           За половин час, градинската пръскачка изразходва толкова вода, колкото четиричленно семейство за ден.

Традиционните автомивки използват до 150 литра за измиването на 1 автомобил. Oттичането на използваната вода отравя подпочвените води, което води до глобално замърсяване. ЕКОУОШ използват по-малко от 1 литър НЕзамърсяващ препарат.

Фирма ЕКОУОШ предлага специална линия „Earth-friendly“- запазваща природата почистващи препарати. Те са разработени от мощни съставки, извлечени от био-възобновяеми източници, като соя, царевица, палмово масло и други.

ЕКОУОШ предлага пълната гама препарати за безводно почистване на автомобили и автомобилни детайли. Функцията на  БЕЗводния продукт е бързо, безопасно и лесно почистване. Всички продукти от тази ЕКО серия са нетоксични, биоразградими и не съдържат  фосфати. Целта им е да запазят природните и водни ресурси. Едновременно пазят околната среда, здравето на човека и автомобила Ви от опасните битови замърсявания.

Много потребители в цял Свят търсят „зелени“ продукти и услуги. Последните няколко години сме свидетели на много катастрофални климатични промени. Тези климатични аномалии накараха хората да търсят решение за ограничаване на замърсяването. Автомобилните производители, промишлените предприятия и всички корпоративни замърсители са принудени да разгледат собствените си продукти и услуги, така че те могат да намалят замърсяването.

Прочети повече

Вода или злато?!