Матираните и пожълтели фарове крият огромен риск!

декември 21st, 2011 

Потъмняването на пластмасовите фарове е всеобщ проблем за много автомобили. Загубата на светлина може да бъде над 40%, което

крие много рискове не само за вас, но и за останалите участници в движението. ЕКОУОШ България има решение на Вашия проблем.
ЕКОУОШ – Възстановяване на фарове (Премахва пожълтяването и матирането на фаровете) бързо и ефективно.
Друг сериозен проблем е, че много хора имат неизправни фарове (матирани и изгорели от слънцето фарове). Поради слабата светлина от матирани стъкла на фаровете шофьорите карат на дълги. Пътната полиция напомня, че глобата за неправилно използване на светлини е от 20 до 150 лв., ако това нарушение е довело до опасност от катастрофа. За това премахнете пожълтяването и матирането на фаровете си бързо и ефективно, чрез услугата на ЕКОУОШ.
Изправните светлини са важни. Особено през зимния период. Карането със светещи фарове намалява броя на жертвите от катастрофи. Това сочи статистиката на КАТ за последните 5 години, когато у нас действа задължителното шофиране с включени светлини от 1 ноември до 1 март, пише в. “Труд”.

307 души загиват средногодишно при пътни злополуки през четирите месеца на есенно-зимния сезон в България в периода 1990-2010 г. Средният брой на жертвите пада до 259 или с 15,5% в 5-годишния период след 1 ноември 2006 г., когато влиза в сила задължението да се кара на фарове. А 5,5% е отчетеното намаление на жертвите спрямо предишните 5 години – от 2001 до 2006 г.

„Запалете фаровете!“ Призивът е на КАТ към всички шофьори. Защото пътните полицаи са убедени – с пуснати светлини на автомобилите убитите при катастрофи намаляват.


Facebook Коментари

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>