ECOWASH BULGARIA

ноември 10th, 2011Земята е единствената планета от Слънчевата система, на която има вода в течно агрегатно състояние. Тя заема 71% от земната повърхност и е разпределена главно в океаните и други големи водни басейни. Като проценти разпределението и е- 97% е солена морска вода,  2,4% са ледниците и само 0,6% в реките и езерата. За наше огромно съжаление, по-малко от 1 % от водата на планетата е годна да се използва като питейна вода. Ценната питейна вода не е достъпна навсякъде по Земята. Има места на които населението страда от недостиг. Има и райони, където тя е в достатъчно количество и се използва безразборно за поливане, продължително къпане, както и с цел измиване на улици, превозни средства и други. Според много учени в близкото бъдеще, ако се продължава в тези темпове на разход на питейна вода е много вероятно да се стигне до момента, в който водата ще е по -скъпа от диаманта. Ето защо много оганизации в т.ч. ООН призовават чрез различни кампании намаляването и преексплоатацията на вода.

Много организации и фирми в България също се включват активно по различен начин в такива инициативи. Една такава инициатива е EcoWash. Това е водеща фирма в сферата на безводното почистване на моторни превозни средства и грижи в най-модерните практики и технологии. За почистването на един автомобил при измиване са необходими около 150 литра вода. Голямо количество препарати съставени от вредни за околната среда вещества, попадат в почвата и достигат до подпочвените води.  Това води до тяхното замърсяване, което се отразява пагубно на околната среда и човека. Процедурата в EcoWash протича около 20-30мин, като се използват специални напълно разградими и НЕзамърсяващи препарати – „Earth-friendly“.   Това са специални еко-запазващи продукти. Състаките им са получени от царевица, соя, палмово масло и други. По този начин се намаляват замърсителите в околната среда и се намалява разхода на вода. По този начин може да отложим момента, в който цялото човечество ще страда от недостиг на вода. Попадайки в околната среда препаратите на EcoWash са лесно разградими и замърсяване на околната среда липсва.
Ето защо това е една добра инициатива, която e хубаво да бъде подкрепена и от вас.
Нека  приветстваме всички опити за съхраняването на естествените природни ресурси.
Нека осигурим устойчиво развитие на нашата планета.
С любезната подкрепа на Марио Ценов (експерт био мениджмънт и устойчиво развитие


Facebook Коментари

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>